Derfor bør du afholde webinarer

Hvad er akne, og hvordan får man bugt med lidelsen?

Akne er en hudlidelse, som kan ramme enhver uanset alder og køn. Helt præcist er akne et voldsomt udbrud af bumser. Dette udbrud kombineres ofte med mange talgknopper, hudorme samt cyster. Det lyder ikke rart, og det er det heller ikke!

Når man er teenager, er man særligt i risikozonen for at blive ramt af akne, hvilket hænger sammen de mange hormonelle svingninger og ændringer, der sker med en i den alder. Selvom man ikke helt ved, hvorfor akne opstår, er man ret sikker på, at det er knyttet til blandt andet hormoner og livsstil.

Akne rammer rigtig nok oftest teenagere, men voksne er på ingen måde fredet; faktisk er der rigtig mange voksne, som også døjer med det. Hvis man rammes af akne som voksen, kaldes det voksenakne.

Voksenakne og akne er samme lidelse, og det er derfor udelukkende ens alder, der er afgørende for, hvad lidelsen bliver kaldt. Ens alder kan ligeledes være afgørende for, hvilken behandlingsform lægen anbefaler.

Ovenstående hænger sammen med, at akne går i sig selv for en del teenagere, mens det er meget sjældent, at voksne slipper af med lidelsen uden behandling. Derfor får voksne oftere behandlinger, som involverer medicinske produkter, end teenagere gør.

Går akne altid i sig selv med tiden for teenagere?

Som sagt har akne en tendens til at gå i sig selv, hvis man rammes af det som teenager. Det er dog langt fra alle, der er så heldige, at lidelsen forsvinder af sig selv, som tiden går, og jeg mener på ingen måde, at man bare skal se passivt til og håbe på det bedste, hvis man rammes af akne som teenager. Nej, man skal i stedet tage affære og aktivt forsøge at komme lidelsen til livs.

Der er forskellige behandlingsmetoder, og man bør altid lade valget af metode være op til ens læge; du er sandsynligvis ikke i tvivl om, hvis du har akne, da symptomerne er ganske tydelige, og så er der altså bare at komme af sted til doktormanden og få faglig vejledning.  

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor bør du afholde webinarer