Derfor bør du dedikere dig til branding

Guide: Sådan gør du en god handel, når du investerer i vinduer

Jeg giver dig her en oversigt over punkter, du skal være opmærksom på, når du handler vinduer. Denne handelsproces er nemlig ikke så ligetil, og det kan blive frygteligt dyrt at investere i vinduer hos en dårlig forhandler.

For ikke-fagfolk er det nærmest umuligt at gennemskue, hvilke vinduer man bør holde sig fra, og hvad man bør være særligt opmærksom på, når man handler vinduer.

Derfor har jeg kreeret en lille guide til ikke-fagfolk. En guide, der formentlig bidrager til, at du ikke laver et fejlkøb, næste gang du skal købe vinduer.

Sørg for, at vinduerne er CE-mærkede

Ethvert vindue, som sælges i Danmark, har siden 2018 skullet være CE-mærket ifølge lovgivningen.

Desværre ses der adskillige eksempler på forhandlere, der ikke overholder ovenstående. Du skal derfor være særligt opmærksom på at sikre, at de vinduer, du køber, er CE-mærkede.

CE-mærkede vinduer er vinduer, der er produceret af producenter, som har overholdt en række krav til sundhed, miljø og sikkerhed. Netop derfor er den slags vinduer anbefalelsesværdige og i høj kurs.

Køb kun vinduer med energimærkning

Dine fremtidige vinduer bør være med energimærkning, da du dermed forsikres om, at vinduerne er korrekt energitestede.  

Energimærkning er et certifikat, som er baseret på en aftale imellem Vinduesindustrien og Energistyrelsen.

De firmaer, der tilbyder energimærkede vinduer, er løbende underlagt kontroller, hvor de skal kunne bevise, at et vinduessystems energidata er beregnet, afprøvet og verificeret af et uvildigt organ.

Yderligere forhold, der er centrale for kvaliteten af vinduer

Der er lidt forskelligt, hvordan man tjekker kvaliteten af vinduer; det afhænger nemlig lidt af, hvilken vinduestype man køber. Der er forskel på, hvad man skal kigge efter, når man køber trævinduer, og når man køber plastik vinduer eksempelvis.

Når man køber trævinduer, skal man sikre sig, at træet, som vinduerne er lavet af, er af høj kvalitet – men hvordan gør man lige det?

Det gør man blandt andet ved at sikre sig, at kerneandelen i træet er så høj som mulig.

Kerneandelen er nemlig afgørende for træets styrke til at modstå vind og vejr. Er andelen høj, øges chancerne for, at vinduerne holder i mange år.

Hvis det er plastvinduer, man er på udkig efter, er det naturligvis nogle andre ting, man bør holde øje med, men desværre er det ikke så ligetil at afsløre, hvorvidt kvaliteten af plastik vinduer er god eller ej.

Det bedste råd i den henseende er faktisk at tjekke leverandørens ry. Hvad siger folk på Trustpilot og lignende? Hvis leverandøren ikke er garant for at levere kvalitet, vil det uden tvivl komme til udtryk på diverse anmeldelsesportaler, og så skal du naturligvis holde dig væk.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor bør du dedikere dig til branding