Guide: Sådan gør du en god handel, når du investerer i vinduer

Informativ artikel om balancebræt – hvad er det, og hvornår bruges det?

Et balancebræt kan bruges i en række forskellige sammenhænge. Blandt andet bruges det i forbindelse med genoptræning, almen balancetræning og træning, der skal forebygge skader. I denne artikel får du indsigt i, hvad et balancebræt er, og hvordan samt af hvem det kan bruges.

Ikke så overraskende er det primært balancen, man træner ved hjælp af et balancebræt. Derudover trænes reaktionsevnen og koordinationen også.

Det benyttes af mange seriøse sportsfolk, fordi de godt vil styrke deres balance. Derudover vil de også gerne undgå ankel- og knæskader, og sådanne skader kan forebygges via øvelser på et balancebræt.

Hvad er et balancebræt?

Et balancebræt er en stor rund plade med en diameter på omkring 35 cm. Under pladen befinder der sig en halvkugle i midten. Brættets konstruktion gør, at det er udfordrende at holde pladen lige, når man står oven på den.

Dermed trænes ens balance, når man står på brættet. Desto bedre ens balance bliver, desto mere avancerede øvelser kan man lave for at udfordre sig selv.

Hvad træner jeg med et balancebræt?

Det er, som sagt, ens koordination, balance og reaktionsevne, der trænes med et balancebræt. Man benytter typisk mange forskellige muskler med henblik på at holde balancen, og det er særligt ens ben, som er i brug. Specielt ens knæ og ankler inddrages aktivt, når man står på et balancebræt.

Hvordan bør jeg træne med et balancebræt?

Jeg anbefaler, at du har bare fødder, når du træner med et balancebræt. Dette vil sikre en bedre føling med brættets overflade og give dig en følelse af at stå godt fast.

Stil dig helst med parallelle fødder så bredt som muligt på balancebrættet. Det giver dig det bedste udgangspunkt for at lave de fleste balanceøvelser.

Det er muligt at lave ekstremt mange forskellige øvelser på et balancebræt. Hvilke øvelser der passer dig bedst, afhænger af din fysiske tilstand og dine behov.

Der er for eksempel stor forskel på, hvilke øvelser en toptrænet sportsmand eller -kvinde og en skadet pensionist bør lave.

Man kan med fordel få kyndig rådgivning af en fysioterapeut eller sportscoach, inden man kaster sig ud i en masse øvelser på balancebrættet.

Hvad er dine behov?

Ingen kender dine behov og ønsker til et balancebræt bedre end dig. Skriv meget gerne dine behov og ønsker ned og gå herefter i gang med at læse en del produktbeskrivelser for forskellige balancebrætter.

I produktbeskrivelserne vil det fremgå, hvad der kendetegner de enkelte balancebrætter, og den proces vil dermed sandsynligvis hjælpe dig til at finde det bræt, der passer dig allerbedst.

Held og lykke med jagten!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guide: Sådan gør du en god handel, når du investerer i vinduer