Introduktion til mine to typer biopejse

Hvad er forskellen på cognac og brandy?

Meget få kender forskellen på cognac og brandy. De to drikke minder da også en hel del om hinanden, men der er rent faktisk forskel, og de forskelle, som der nu engang er, kan du blive klogere på i denne artikel.

Den helt store forskel på cognac og brandy er, at cognac er underlagt adskillige love, som er fastsat af den franske regering, hvilket betyder, at enhver cognac har fulgt en foreskrevet produktionsproces.

Så strømlinet er produktionen af brandy ikke. Når man producerer brandy, er man ikke underlagt de samme strenge love, og lige netop derfor varierer ingredienser, smag og kvalitet væsentligt mere for brandy end for cognac.

Selvom der er forskel på brandy og cognac, er der naturligvis også en masse lighedspunkter, og det er på grund af disse, at folk har ret så svært ved at skelne brandy fra cognac og omvendt.

Faktisk er en cognac altid også en brandy, men en brandy er ikke nødvendigvis en cognac, og dette skyldes netop de strenge lovkrav, der er i forbindelse med fremstillingsprocessen for – og de ingredienser, som man må komme i – en cognac.

En cognac SKAL produceres i en særegen region

Der er en fransk lov, som dikterer, at man kun må bruge navnet ‘cognac’ om brændevine, der er produceret i den såkaldte Cognac-region, som befinder sig i det vestlige Frankrig.

Ydermere stilles der krav til, hvilke druesorter en cognac primært skal bestå af. Disse er som følger: Ugni Blanc, Colombard og Folle Blanc.

Tilmed stilles der krav til lagringen af en cognac. Denne skal foregå på egetræsfade i mindst to år. Nogle cognac’er lagres dog meget længere tid. Der ses talrige eksempler på cognac’er, som lagres over 40 år.

Udvalget af cognac’er er kæmpestort

Selvom der er strenge regler til produktion af cognac, bliver der produceres cognac’er i hobetal. Dette hænger naturligvis også sammen med, at efterspørgslen er rigtig stor. Cognac har været en rigtig populær drink i rigtig mange år og er det fortsat.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Introduktion til mine to typer biopejse