Syspeople fra Aarhus hædret for andet år i træk af Børsen

Lær alt om USB C-kabler

Vil du gerne blive klogere på USB C-kabler, så skal du endelig bare læsere videre. Denne artikel er nemlig en grundig indføring i denne slags kabler. Lær, hvilke typer der findes, og hvorfor USB C-kabler er sine konkurrenter overlegne.

Hvis du er typen, som ikke går ekstremt meget op i av-udstyr, er det langt fra sikkert, at du ved, hvad et USB C-kabel er. Det er dog ganske sandsynligt, at du på et tidspunkt er stødt på et sådant kabel.

USB C-kabler er nemlig efterhånden ganske udbredte. Et USB C-kabel går under flere forskellige navne. Foruden USB C-kabel kaldes det også for et USB 3.1 speedpower+-kabel.

USB C-kablet er sine forgængere overlegne, når det kommer til at overføre data og agere oplader. Disse to ting går nemlig voldsomt hurtigt med et USB C-kabel.

USB C-kablets nærmeste konkurrent, når det kommer til dataoverførsler, hedder USB 3.0. Et USB 3.0-kabel er bestemt også et stærkt USB-kabel. Et sådant kabel kan hente og sende data med 5 Gbit/sek, hvilket må siges at være rigtig fornemt.

Dog kan kablet ikke matche den hastighed, som USB C-kabler overfører og henter data med. Et USB C-kabel er nemlig dobbelt så hurtigt som et USB 3.0-kabel, når det kommer til dataoverførsler.  

Stort udbud af USB C-kabler

Det er muligt at få USB C-kabler med alverdens stiktyper. Den mest almindelige stiktype er C-typen. Dette stik er lidt mindre end et klassisk USB-stik, og så adskiller det sig ydermere ved ikke at kunne vendes forkert.

Et klassisk USB-stik kaldes for et USB A-stik. Hvis du ønsker et USB C-kabel med et sådant stik i den ene ende, kan det sagtens lade sig gøre. Rent faktisk kan du få adskillige forskellige stikkombinationer inden for USB C-kabler. Herunder har vi samlet alle de muligheder, der er:

  • C og A
  • C og C
  • C og B
  • C og A-hun
  • C og Lightning
  • C og HDMI
  • C og DisplayPort
  • C og VGA-kabel
  • C og RS232
  • C og SATA

USB C-kablet kommer formentlig til at være førende i nogle år

Lige nu må USB C-kablet siges at være førende, når det kommer til kvalitet og funktionalitet. Der findes ikke noget USB-kabel, der når dette til sokkeholderne.

Mit umiddelbare bud er, at der går en del år, før der kommer en opgradering til USB C, fordi dette kabel er så vildt, som det er. Omvendt tør jeg heller ikke at virke alt for skråsikker desangående. Den teknologiske udvikling går nemlig hurtigt og kan være svær at forudsige.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Syspeople fra Aarhus hædret for andet år i træk af Børsen