Fremragende skitur til Norge

Introduktion til mine to typer biopejse

I denne artikel introduceres du til to forskellige typer biopejse:

Lofthængt biopejs

En biopejs er meget mere end blot en hyggelig varmekilde, som familien og gæster kan samles om. Særligt når det kommer til den lofthængte biopejs, er der ligeså meget tale om et møbel, hvis formål er at pynte i lokalet, som det er en varmekilde.

Det må være tydeligt for enhver, at der i langt de fleste lofthængte biopejse, er lagt masser af energi i det æstetiske udtryk. Særligt Cocoon biopejsen, som den peruvianske industridesigner Federico Otero står bag, nyder bred anerkendelse for sit udseende.

Montering af en lofthængt biopejs, kan måske lyde som en omstændig affære, men i virkeligheden kan selv de mest uhandy handymænd magte opgaven, som let klares med de medfølgende beslag.

En lofthængt biopejs er et fornuftigt alternativ til dem, som gerne vil have hyggelige og lune flammer ind i hjemmet, men som ikke har mulighed for at bruge en traditionel brændeovn. Fordelen ved den lofthængte biopejs sammenlignet med brændeovnen er desuden, at førstnævnte forurener, svinger og lugter væsentligt mindre. Faktisk så meget mindre, at det dårligt giver mening at tale om luftforurening fra en biopejs.

Hvis du er i tvivl om, hvilken lofthængt biopejs er den rigtige for dig, giver vi hjertens gerne en hånd med på vores hjemmeside, hvor vi blandt andet anbefaler de bedste af slagsen.

Væghængt biopejs

Siger man biopejs, er det ofte en væghængt biopejs som dukker op først i hovedet på de fleste. Den væghængte biopejs er den absolut mest populære af de forskellige typer, hvorfor den nærmest er blevet synonym med biopejse.

En væghængt biopejs har den fordel, at den ikke tager gulvplads, hvilket gør den til et oplagt valg til dem, som ikke har særligt meget gulvplads i boligen. En mindre lejlighed kan således sagtens rumme en væghængt biopejs, selvom det er småt med pladsen.

Fordi biopejsen benytter bioethanol som brændsel, får du en stort set helt ren afbrænding, hvilket gør at du uden en skorsten eller andre former for udsugning, kan tænde op i pejsen. Der er desuden ikke det store behov for rengøring heller, for afbrænding af bioethanol soder ikke.

Du har måske bemærket, at selvom designet på væghængte biopejse kan være vidt forskelligt, er der særligt én ting som går igen – nemlig den sorte baggrund bag flammerne. Det er ikke alle biopejse som er udstyret med en sort baggrund, men det er mange. Årsagen er, at det mørke bagtæppe får de orange, gule og røde flammer, til at tage sig særligt godt ud.

Udvalget af væghængte biopejse er stort, og der findes utvivlsomt en til enhver smag. Har du brug for at finde den rigtige til dit hjem, og mangler vejledning i forhold til det praktiske, æstetiske eller noget tredje, så kig gerne forbi vores hjemmeside. Vi har, blandt meget andet, kreeret en artikel, hvor vi fremhæver og anbefaler de bedste væghængte biopejse på markedet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fremragende skitur til Norge